Hoe werkt het?

We hebben grote ambities. Projecten met zon, biomassa en later nog met windenergie. Eerst leggen wij de focus op zonne-energie met zonnepanelen in Ermelo.


Ook investeren in zonne-energie? Slim, want de zon is één van de populairste duurzame energiebronnen van dit moment. Met een gemiddeld aantal zonuren van 1.374 in provincie Gelderland is het opwekken van groene energie met zonnepanelen een interessant alternatief ten opzichte van minder duurzame energiebronnen. De energiecoöperatie is eigenaar van elke installatie en exploiteert de installatie. Iedere Als deelnemer wordt lid van de coöperatie. De coöperatie wekt de stroom op en verkoopt dat aan een energiebedrijf. U heeft geen omkijken naar uw panelen.

Als u investeert in zonne-energie is uw voordeel dat u geen energiebelasting meer betaalt op iedere kWh die u opwekt (in 2017 bedraagt dat € 0,122) met uw eigen zonnedeel. Dit krijgt u als korting op uw energierekening. als u klant bent van GreenChoice gaat dat vanzelf, anders krijgt u een verklaring van ons waarmee die u naar uw energieleverancier kunt opsturen.
 
U kunt al meedoen met één zonnedeel!


Dat klinkt goed. ik wil mij aanmelden

Wat is een Postcoderoos project?

De postcoderoosregeling vloeit voort uit het Energieakkoord 2013 en is bedoeld om de opwekking van lokaal en duurzame energie te stimuleren. Met de postcoderoosregeling krijgen lokale bewoners - in dit geval gemeente Ermelo - de mogelijkheid gezamenlijk in een coöperatie of vereniging van eigenaren te investeren in duurzame energie. In ruil hiervoor krijgen de deelnemers een korting op de energienota. Deelnemers in een opwek coöperatief zijn tot maximaal 10.000 kWh vrijgesteld van energiebelasting. Meld je ook aan en investeer in zonne-energie!

1
Aanmelden als deelnemer.
2
Één of meerdere zonnedelen opgeven
3
De natuur zorgt voor stroom
4
U ontvang korting op uw nota

En dan?

Wilt u meedoen, dan wordt u lid van de coöperatie.
Hoe meer deelnemers hoe meer daken we vol kunnen leggen met zonnepanelen en hoe duurzamer Ermelo wordt. De coöperatie maakt het voor de deelnemer zo aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk. Omdat we samenwerken en een organisatie zijn zonder winstoogmerk kunnen we de kosten laag houden en iedereen laten profiteren van de beste afspraken met leveranciers, fiscus en partners.
U profiteert van de voordelen, wij verzorgen de hele organisatie. En we zijn niet de eerste. In ons land zijn al in veel gemeenten soortgelijke initiatieven ons voorgegaan en op veel plaatsen wordt al succesvol samen stroom gemaakt uit de zon!

U krijgt gegarandeerd* dat u 15 jaar lang de energiebelasting op de door uw panelen opgewekte stroom terug.

*door afspraken met de fiscus

Rekenvoorbeeld


Één van onze projecten is het dak van een basisschool, dat gebruiken we als voorbeeld. We kijken of het dak van de school geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. De levensduur van de dakbedekking moet voldoende zijn, want de postcoderoos regeling loopt 15 jaar. De capaciteit van de zonnepanelen moet passen bij de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting. De installatie wordt gesplitst in twee delen, één deel van de zonnepanelen is nodig voor het eigen gebruik van de school zelf. Op het resterende dak kunt u als deelnemer in Veluwe-Energie investeren in uw eigen zonne-installatie. Door de grootte van de totale installatie profeteren we allemaal van voordeel in de aanleg. De coöperatie levert de elektriciteit aan de energieleverancier en geeft door hoeveel energiebelasting u terugkrijgt. Na 15 jaar stopt het de korting op deze belasting. Op dat moment beslist de coöperatie wat er moet gebeuren met de zonnepanelen. Mogelijk kunnen ze daarna ook nog vele jaren groene stroom leveren. De panelen hebben een verwachte levensduur van 25 jaar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

inschrijven